Monday, August 23, 2010

coolfever please

aku hilang slame seminggu lebih ade sesape prasan x????
huhuhuhu..mesti korg x prasan kan..adeh..sedih hatiku ini

bulan2 pose ni orang lein cbuk puasa n g terawikh bagai, aku plak melepak kat tempat lein.nak tau mane? kat wad ler..adeh..demam weeeiiiiii...sampai masuk wad

nk dijadikan story morri nyer, hidung aku dari kamis 2 minggu lepas asik berhingus jer. so bler berlendir ape lagi hembus la, tpi bukan saje cecair lendiak tu kuar but skali ngan darah2..k xpe, stakat kuar darah kat hidung aku leh handle lg..so jumaat tanpa di plan, aku balik ah umah

nk jadi cter sabtu pagi tu badn aku ketaq habis, menggeletar la pale lutut, sebab sejuk gler.padahal klu korg rase kulit bdn aku mase tu cam suhu kek baru kuar oven, panas berbahang! so aku dibawa ke klinik dlu. cam bese kater demam, so bagi ubat demam n ubat cairkan kahak utk hingus (plik x???aku pun x bape paham nape)

aku makan ubat cair kahak tu menyebabakan aku batuk dgn teruk..so bler batuk +panas = batuk berdarah..dah menjadi satu bencana plak..so bawak ler g hospital, sampai hospital kene tahan wad sebab suhu tinggi, tekak berdarah n hidung berdarah..ngerriiii x..huhuhuhu..

nak dijadikan satu mslah lgi, suhu badn aku trun neik plak, tunggang langgang, cam rollercoster, sat tinggi sat rendah..apekah heater lam bdn rosak..muahahahhaha...so doktor x masuk kan air lam bdn, just regulate suhu guna ubat n minum air byk secara manual.....

4 hari aku kene tahan wad..sabtu ptg masuk, slase ptg kuar..huhuhuhu...duk wad dh la sgt boring. !!!!!sgt boring yer!!!!tp bler ko dh asik on drug jer 24 hour, ko dh x pedulik pe dh pon...beik p ah..

kuar wad igt kan dh habis demam, tak gak...adeh smbg kat umah la sakit..hahhahahah..bdn ape la aku ni, lemah bebenor..dari hari slase sampai jumaat amik darah, nk cek samede denggi ke tak..huhuhuhu..apkh mase kat wad x cek???x paham sat..

n samapai skunk masih demam........................................................bler mau chat??xpe dugaannn..skit jer ni,lum kene g perang lgi..huhuh

p/s : doakan aku cpt sembuh

5 comments:

armouris said...

info tentang hidung berdarah di SIHAT SELALU - Hidung Berdarah

Afir said...

terima kasih kerana info tu!!!
berguna sungguh

tengku_fir21 said...

ouwhh...
tapi itu bukan tanda-tanda kena denggi kerr? (kalau tidak silap)

semoga encik cepat sembuh

Afir said...

tq tengku

lovelyadibah said...

aiyoo..aku xprsn wei..hahaha~..tau2 dari status si yaya..haha~..xpe2..makan ubat n byk kan minum air suam..:D