Wednesday, November 16, 2011

nyanyi2

i nak berpantun skit .....

anak kerbau pergi bekubang,
anak anjing ekornya panjang,
aku nyanyi sore sumbang,
kene nganjing ngan semua orang,

anak kerbau pergi membajak,
anak anjing menari-nari
tau sumbang nak nyanyi jugak
menjrit melalak di tengah hari,

anak kerbau makan kuaci
anak anjing kencing berdiri
tgh nyanyi, kene perli,
apa nak buat, sengih2 ler sendiri...


malu gler bler tgh feeling2 nyanyi lagu mariah carey versi berduet di tegah hari, tetiber di luar pintu bilik ade peminat bersorak sambil tepuk tangan..hampeh tol..hinaan dlm pujian...sentap uollss...senyum ku terkulat2 ajo..

p/s : semua salah kawan aku...ahahahha(tetap nk salahakna org lein)

Tuesday, September 27, 2011

cita-cita

kijo lagii..huhuhu
mari g kijo weiii...


aku nak sambung balaj ah camni...ahhaha..tetiber



malas plak nak blaja...camtu mari dok umah ajer la, jadi suri rumah..sebab aku pandai....


basuh baju



mcm siti i masak



pandai sapu sampah




pandai x i??ahahha

Monday, September 26, 2011

hujan

k seiusly rase nak colapse..
letih nak mampos 4 hari nih..lembaga akriditasi dtg nk review like a thousand file tanpa henti..!!!(melebih2 sgt kan)

dri hari jumaat pungggah file, susun file. cek file..hidup dgn file ajo....adeh
balik lewat hari2....penat man

n ofcourse la bler penat tuh slalu rase nak marah..ok thats my bad habbit..so jgn langengade nk cucuh minyak ngan api tgh letih

dh ler hujan, korg tinggalkn aku sorg2 kat blkaang, aku berlari ke keter dgn jln licinya turun tangga igtkan korg ade kat kete, tgk x de org..ait td lari cam lipas kudng..xkan x sampai lg

dh tu kete tu dh la tnmpt gelap, dh la tetiber ade anjig hitam beasr kat situ..aku yg bash kuyup ni pon berlari masuk kete dgn takutnyer..

tunggu nyer tunggu, aku grak tmpt trang skit..lame lg tunggu, hati sudah panas..dh la aku letih mau balik cepat..

bler diorg sampai tau ape yang disebut dgn senang hati..kitorg g dgr orng menyanyi jap tadi..

ok cibai punyer prangai...the end

ok lagi cibai bler aku mengamuk

word : cuba bawak besabar fir, asik nak marah jer..

haah, cube korg yng kene, tau pulak asik nak ngamuk..

kwn2 ade kelemahan, accept sudah...nk menegur kene tgk situasi,,,salah aku ker korg yg lambat??!!!

ntah...mmg sume salah aku wei

Thursday, September 22, 2011

pagi meroyan

bg pagi pegi keje, tetiber rase nak tulis smthg kat blog.....tp x tau nak tulis per.....
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
......k titik2 ni pon kira tulisan gak kan
ahahahah..sorry guys..mood meroyan setelah 700 tahun x menjengah blog ni..i pegi betapa kat selekoh jalan mati depan umah, tu yang xde mase tu...semata2 nak dptkan jurus pelempang super..-k merepek lgi..

pepeon, selamat pgi, n mari bekerja dh..

bgn2!!!!!wei ke laut deh..

Tuesday, May 24, 2011

Finger lickin good..

kenal tagline diatas?? well klu korg x penah dgr seharusnya selama ini korg tinggal dlm mane2 lubang lam tanah...

tu encik kentucky punyer tagline....



latelly, banyak question about halal haram timbul ka melesia ini yah people...bayk artikel itu ini timbul..either yang ade rujukan or xde lgsg, or just email forward2 dari kengkawan n atas kawan..

leh cayo kor??

hujung tahun lepas, malaysia gempar ngan isu status halal oldtown..yup, mula2 babi ade dlm mee, then babi ade dlm cofee...but then JAKIM rasenyer x penah wat ape2 or any official statement yang melabelkan oldtown itu halal. just yg menjadi isu, bahwa oldtown punye francais x penah mintak sijil halal..k.hmmm..huhu....



kopitiam pon kene tempias oldtown jugak..so x pasal2 diorg pon kene siasat..ofcourse, lepas nih mari siasat kopi seluruh malaysia buleh? (nape x de siasatan awal yerk??hmm)...well recently Kluang kopitiam dh kene label haram (or bru proceding masuk makamah) setelah sekian lame beroperasi..bape ramai umat islam dh makan kat situ, ntah ler....the coffe contain lemak babi, itu pon lepas ade org hanto sampel coffe tu ke JAKIM.hmm..klu x de org anto, alamatnyer, munum kopi perisa babi la jawabnyer.....tengah tunggu jer Bangi kopitiam kene plak...

now dpt plak citer, KFC pon jatuh kategori haram as cara sembelihan yang x sah..laporan mengatakan (or simply just forwarded email) yang cara penyembelihan yang x betol dilaporkan..kita umat islam tau hukum hakam sembelihan kan...tauu bacaanyer dan caranyer...
well cube korg nilai keratan nih jap

Dalam laporan Ustaz Daud Che Ngah kepada Bossnya beliau mengatakan KFC tidak boleh dimakan dan dihidangkan kepada jemaah haji kerana: a. Sewaktu sembahyang subuh, tiada seorang pun tukang sembelih yang menunaikan solat subuh b. Ayam yang disembelih tidak mati/dibiarkan bebas tetapi terus dijatuhkan dalam air panas/letrik c. Ayam tersebut berada dalam keadaan terseksa dengan kedua kaki (yang terbalik) kepak terikat.
ni laporan dri org pihak JAKIM mase nak tentukan samade KFC leh sponsor x jemaah haji dgn food diorg, n diorg kater ayam tersebut tidak boleh dimakan...errrrr..abih tu yang kitorh ni leh makn ker ayam camtuh en JAKIM??

lagi satu cter...budak yang dpt training manager kat KFC/PIZZA sdn bhd...
Ayam yang sudah mati disembelih? Bangkai? Disembelih? Halal? Sekali lagi, mmm....macamana tu?

kedua2 ni email forward..so mmg xde bukti kukuh nak kater bende ni sah......

but seingat aku, isu ni pernah hebat diperkatakan di kampung aku sebab kawasan penyembelihan ayam KFC tu dokek2 kampung aku yo...but then isu penyembelihan tu senyap jer, x tau nape..

entah la Malaysia skunk ni..banyak sgt bende halal haram bercampaur gaull..hotel yang tersenarai dan mendapat tanda halal dri JAKIM pon hanyer ade bebrapa buah, but then bape banyak program n event yang disertai org muslim dilakukan di hotel2 besar???sape mau jawab..

plus shouldnt JAKIM as pemantau memantau keadaan n isu sebegini, klu sampel kopi tu pon org nak kene antakan camner??




im not blaming JAKIM sorg, but then u are our sumber rujukan n seperti org kepercayaan, why dont you show ur kepentingan n kerja pada rakyat Malaysia, dont wait for us to come, go n be out there n tlg guide us.Can u guys make a proper statement psl isu2 ini....ker org kat situ hanya makan masakan umah..da...pls jgn lepaskan cop sesuka hati mu pada semua maknn yer..adeh..

Makanan jgn la wat memain halal haram, sebab selamnaya makanan tu akan jadi darah daging kita kan..so ...entah...tepuk dada, masak sendiri sudeh...we decide bahan2 nyer..

owh dgr cter, sardin ayam brand ade daging katak??untuk tmbah sedap..hmmm...still blur. so should i anta sampel sardin ke JAKIM??nak yang mane??raw ker?or dh masak gulai lemak??or goreng punyer??



dh la aku peminat setia KFC...x ke seram biler dgrnnih..

Wednesday, May 11, 2011

biler org tua2 kater aku dah tua...

umur aku = 23
cuaca indah, matahri seram2 sejuk, awan berarak perlahan, bunyi keter lalu lalang seperti biasa...

tetiber hp ku berbunyi

"selamat hari jadi yang ke 43 amri!!!"

huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh??????????????

apewwwwwwwwwwww itueeeeeeerrrrrrrrr???

sape AMri????sape???sape????!!!!!

n sejak bler aku dilahirkan lebih awal dari 1988....

aku dah tua

*saje wat post tak tentu pasal

Monday, May 9, 2011

baby i wanna marry you too

ok, againn????????????..........

manyak nyer org kawen mawen nih...

sabtu ritu my old schoolmate, merangkap anak bekas bos mak aku kawen. yeaa...tahniah kepada miss mimi haslinda dan pasanganyer (sorry...x hengat name, gulps)

picture x smpt snap as i dont have a camera n hp aku mati baterri...ahahhaa..so kenangan igt lam kapla ajo...

but to bukan story utama..brita terkini yang penting adlh wat happen on that day....

nampak kawan2 lame yang lalu lalang mase amek pinggan and makanan....check!!
lalu sebelah kawan2 lame tu mase amek pinggan and makanan......check!!!
tegur kawan2 lame tu mase amek pinggan and makanan....UNcheck!!!

yup looser tol aku nih...nak jumpa kawan lama pon segan..WTF, tegur jer la boleh x?ko xde hidung ker?ko xde pipi ker?ko bisu?..x tau ah ape masalh aku haritu..sewel kot, tiap2 kali kawan2 aku lalu, aku tunduk pandang tanah (humble la kunun)....

hahaaha..so to all my kawan sekolah rendah, sorry..ntah nape prangai malu aku membuak2 n nafsu untuk tidak menegur korang bertempel di kerongkong aku..adeh...

p/s : i kan pemalu mase sekolah dulu...yeah right

Thursday, May 5, 2011

seramhamida

ok hupdate2
first of all tahniah kepada COMEL sebb dh menjadi ibu..ok comel susukan anak2 kamu bebaek ek..nntii aku bg gamba...gumbira bertambah nyer anak kucing,...ahaks

ape yang seramhamida sgt nih..
buakn seram dengan kak mida..
but the seram ngan pemandu2 malaysia....

ok first pg td..bese lah, pgi2 di bumi bangi tercinta ini jem nyer mengalahkan lebuhraya plus..tp yg bikin hangat lagi pagi tdi, ade plak moto2 yang mencelah bagai di bhgian tgh jaln..

ok itu mmg habitat semulajadi org2 bawak motor la nk mencelah2 di mane2 celah bedah yang boleh dicelahkan, but yang ko pegi langgar side mirror kete aku ape jadah...dh la x de hati nk mintak maap ke per..k fine, bukan akus uh trun moto ke per, at least tgn tande sori k gak kan...susah ek nk angkt tgn??

x pro, tp nk wat gak, fine..pastu berlalu pergi. tp lagi best dia bwk dgn sgt laju dlm jln jem2 di celah2 kete, satgi skit lg nak lggr bus kt depan keter aku..nasib smpt benti kan.....

entahlah, seram, klu eksiden td???







ok ni untuk pemandu kete lak...aku suker ayat nih

HANG UP AND DRIVE, ASSHOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, May 2, 2011

WILL DO

tetiber di pagi selasa melayan lagu ini...


video


nae salm i o jig han beon ppun i myeon
dan han beon eur sa rang han da myeon
geu si gan i da ha do rok
geu dae man eur sa rang ha ri o

da si tae eo nar su it da myeon
myeoc beon i go sar su it da myeon
geu dae meo mu reu neun gos e
nae ga it go sip eo ra

a chim e neun geu dae ip sur eul
jeom sim e neun dal kom han mok o ril

tto jeo nyeog e neun geu dae reur an go seo
kkum sog e deul go sip jyo
geu ge na ui haeng bok ham i eo ra


tto nun eur tteu myeon
je ir meon jeo bo ge doe go
nae sa rang eur sok sag go sip eo yo
nae sa rang eur tto nae ma eum eul
geu dae ui gyeot e seo

nae salm i o jig han beon ppun i myeon
dan han beon eur sa rang han da myeon
geu si gan i da ha do rok
geu dae man eur sa rang ha ri o

da si tae eo nar su it a myeon
myeoc beon i go sar su it da myeon
geu dae meo mu reu neun gos e
nae ga it go sip eo ra

us eur ttae neun geu dae saeng ag e
nun mur i nar ttaen bo go sip eum e

geu dae ga na man ui sa rang i gi reul
eon je na ba ra neun geon
kkeut do eopt neun geu ri um i eo ra

tto nun eur tteu myeon
je ir meon jeo bo ge doe go
nae sa rang eur sok sag i go sip eo yo
nae sa rang eur tto nae ma eum eul
geu dae ui gyeot e seo

nae salm i o jig han beon ppun i myeon
dan han beon eur sa rang han da myeon
geu si gan i da ha do rok
geu dae man eur sa rang ha ri o

da si tae eo nar su it da myeon
myeoc beon i go sar su it da myeon
geu dae meo mu reu neun gos e
nae ga it go sip eo ra

hok si na geu dae nae gyeo eul
tteo na an da myeon nae salm eun
geu nal lo mo du meom chwo ji get jyo

I love her I love your body
and I love your everything

nae salm i o jig han beon ppun i myeon
dan han beon eur sa rang han da myeon
geu si gan i da ha do rok
geu dae man eur sa rang ha ri o

da si tae eo nar su it da myeon
myeoc beon i go sar su it da myeon
geu dae meo mu reu neun gos e
nae ga it go sip eo yeong won hi

geu dae man eur sa rang ha ri o

Translation:

If I can only live my life once
If i can only love once
Until time runs out, only your love will do
If I can be born again
If I can live several times
I want to be where you are

Your lips in the morning
Your sweet voice at lunch
inside my mind again at evening
And us together in my dreams
You and me are so happy
Your eyes are the first thing I want to see
Over and over again
I want to whisper my love
My love and my heart at your side again

If I can only live my life once
If i can only love once
Until time runs out, only your love will do
If I can be born again
If I can live several times
I want to be where you are

A smile when I think of you
Tears when I can’t see you
I can only love you
I always want to see you
It’s a never ending longing

Your eyes are the first thing I want to see
Over and over again
I want to whisper my love
My love and my heart at your side again

If I can only live my life once
If i can only love once
Until time runs out, only your love will do
If I can be born again
If I can live several times
I want to be where you are

If you ever have to leave my side
Everything in my life will stop on that day
I love your heart
I love your body
I love your everything

If I can only live my life once
If i can only love once
Until time runs out, only your love will do
If I can be born again
If I can live several times
I want to be where you are
Forever

Only your love will do


4 u..............

bayi yang comei n cute

aik, smlam kawen rini dh dapt baby..fast n furious sungguh..ahhahaha

idok2 eh, bukan org yang branak, kucing aku yang bakal dapat anak....
cumelnyer meow2......






ni la kucing aku namenyer COMEL...ni la antara kucing aku yang survive waktu trajedi racun tikus 3 bulan lepas...

citer dia camni, dlu mase aku dpt comel ni, dia ade lagi 3 adik bradik, sumenyer jadi 4 ekor, COMEL, COMOT, HITAM n TOMPOK...

dari kecik alam sampai kebesar mak aku jaga, mak aku yang tak suka bela binatang tu sanggup plak bela 4 ekor budak nih, dh sayang macam anak sendri dah..sampai la COMEL, HITAM n COMOT bunting (TOMPOK x bunting bukan sebab dia mandul tapi sebab dia jantan)

bler sume dh bunting (COMEL ade 3 ekor anak, COMOT ade 3 ekor anak, HITAM ade seekor), rumah menjadi sesak, mak letak la diorg kat luar rumah dalam sangkar. tapi entah camner, ade jiran kitorang letak racun tikus n rasenyer kucing2 aku mkn tikus2 yang mati tu, so HITAM, COMOT, COMEL N TOMPOK sume jatuh sakit....

mmg sedih, diorg sakit, tapi x nak dok umah...2 hari kemudian, mak jumpa TOMPOK mati dalam longkang depan umah, HITAM mati mase mak tgh peluk dia, COMOT plg sedih, sebab dia pegi atas atap n mati kat siling jiran sebelah..mak nangis kenangkan mayat COMOT kat situ, jiran tu plak x kasik kitorg bukak atap tu utk kuarkan mayat dia....sedih..

nasib beik comel selamat..tu pun dia sakit teruk lepas tu, bulu habis gugur..n sekor anak COMOT selamat, anak kucing lein mati slpas ibu2 diorag mati..

COMEL lepas elok skit jadi miserable gler, bulu makin byk gugur, makin kurus..malam2 dia asik tunggu tepi tingkap tempat adik beradik dia dlu slalu kuar masuk..mase mkn dia tunggu jer kat tepi bekas mkan tu, sbb dlu diorg slalu mkn same2, dia kuar masuk bilik mengiauw2 mcm carik smthg, sbb adik bradik dia dlu slalu mein sorok2 dlm almari n bawah katil, dekat sebulan gak dia jadi camtu..sedih aku tgk..nk menitis air mata, yer la bayangakn tetiber jer ko hilang adik beradik ko sekaligus..

ank COMOT yang selamat tu kitorang namakan KONIT, sebab dia kecik...dia sihat n dah gemuk skunk, same cam comel..skunk ni comel ba dpt anak lgi..yea..





ni la KONIT, dh gemuk dh...besar n sewel, suka gigit tgn aku...ahhahahhaa, tpi manja nak mampos, sebijik mcm mak dia

video

dalam kenangan ank HITAM n HITAM...

Sunday, May 1, 2011

baby i wanna marry you

mari hupdate2x

setelah entry yang tak bape nak best (tpi sbnrnyer entry aku sume tak best pon...ahahhaha(gelak kan dri sendri)), mari aku hupdate ngan entry gembira....

yeah baby, i wanna marry you to...

bukan aku, but cousin aku.. tahniah kpd miss khairiah a.k.a. kak ngah yang telah selamat diijabkabulkan dan disandingkan dan diarakan dan diraikan dlam majlis menyambut raja sehari dua...



raja sehari dua yang disambut hari ini..ala comei..

video
waktu merenjis bagai




group berzanji yang menggantikan kompang..

video

ni video diorg berzanji mase lam umah


antaran sebelah pompuan


antaran sebelah lelaki



kak ngah ni adalah sepupu belah family bapak aku.anak induk midah...sunuk tgk org dah kawen..
ramai sih yang dtg..penuh org..bertali arus,makanna dh la sedap...aku bantai 3 round, camner la perut tak busung balik tu...siap ade cendoi lagi

one thing family sblah abah nih, diorg mmg kuat bersatu, ape2 hal n pekara, rujuk adik bradik n mak n pak sedara ni xkan lokek la nk hulurkan bantuan..diorg ni mmg best, sbb dok dekat2, masak pon same2 makan same2, sume cousin aku pggl mak n pak sedara diorg ibu ngan bapak..buleh..

so as usual bler dtg kenduri, 5 urutan soalan yang akan ditanya oleh kbykan mak n pak sedara aku

1- ko chat??? --> answer : chat
2- skunk kat nor??--> answer : UKM g wat master
3- blaja apo?? --> answer : sains laut (bilo sobut sains laut kang banyak yang ngango, x tipu, jwpn lein-->sains marin)
4- owh nnti kojo monyolam jor la ek, pakai sut skuba tu??--> answer : (senyum sinis n angguk, pastu golak tipu...mau jo nk explain popanjang yang den leh jo kojo opis n ado kojo2 lein gak solain monyolam 24 jam..ingat den ni mermaid ko apo nk monyolam jo...abih jo grad trus torjun laut.)
5- blier nak kawen?? answer : senyum sinins dan angguk

itu jer la coversation yang ado....

the sad story, family sblah abah aku ni best but then aku x bape kenal sgt ngan diorg..tu la sodih skit..konal2 camtu jer..tu bler dtg kenduri tu, aku tak tau nak wat per.. yer la besenyer family akan tolong2 kan, tpi aku ngan adik aku cam tercongok jo..sepupu sume pon x bape nak kenal so xde bende nak borak kan..adoi...
entah la, ape nak jadi kat aku nih......isk2...x reti nak beborak ker ape ker, aku pon xtau ah..

p/s : jgn putus aso..ahhaha

Tuesday, April 26, 2011

2 b / x 2 b

pebende kah tajuk entry

meh kite translate lgi...

2 b / x 2 b
** 2 = two = to
b = be
/ = or
x = not

so = to be or not to be..

ahahhhaahahha, saje nak wat entry bodo...

k try this one plak

eye die k!! cuba teka
mari selesaikan

eye = mata
die = mati
k=k

eye die k = mata mati k = matamatik = matematik

words game sgt sronok...should try

hehehhehehe

Monday, April 25, 2011

pegang tu menentang aku

cube translate skit

pegang menentang aku = hold it agaisnt me

ahahhahahahhhahahahhahha...cam chel akunyer english...

sajer nak share, bukan nk share lagu ni, tapi cover utk lagu ni..

aku tau ramai yang suka cover dari Sam Tsui....seacrh kat you tube..mesti ade name dia..

but then aku suka mmamat ni punyer cover..sore raw nak mampos, serak2 saleem...ahahha..leh masuk jer lak ngan lgu nih...enjoy guys

video


dia ade wat byk cover lagu lein gak, but then aku tertarik ngan cover utk lagu2 pompuan dia sbb sore dia jantan nak nyanyi lagi pompuan...try layan lagu ni plak

video

enjoy

p/s : suka cover dr original ??adkh aku suka brgn tiruan??ahahha

4-u

guys, sorry klu korg rase entry kali ni cam lame, n jijik n mual, tp just nak tribute entry ni utk org yg tersayg

if anda adlh anti-lover, sila stop bace

i know slalunyer kat sini aku byk tulis bende buruk2 pasal ko....
im sorry....
tu la akibat bile marah menguasai diri n tulis tak pakai otak...

tp bler aku nak tulis bende2 manis kita, aku x mampu n x larat
knape???

sebab terlalu banyak bende manis dan memori indah aku dan kau..
terlampau banyak perkara yang tak pernah aku buat, aku dah buat dgn ko
terlalu banyak tempat yang aku x penah pergi, aku dh pergi buat pertama kalinya dgn kau
terlampau banyak kejutan yang ko beri kan kat aku yang sentiasa buatkan aku tersenyum
terlalu banyak kali ko menghulurkan tangan ko sewaktu aku memerlukan
dan terlalu banyak masa kita berdua, hingga setiap saat tak perlu dicatat tetapi dah terpahat kat hati ni.....

so ringkasan bende2 kat atas nih..

ILOVEU

2 jah................sekian.....

Saturday, April 23, 2011

WTF moment

WTF moment again

ok, klu nak bermanja2 dgn perangai annoying ko utk beberapa minit yang pertama, it is still ok aku leh layan kan jer lagi..

tp klo ko dh mula wat prangai cam shial secara tetiber, sudenly and at random..itu memng nak kene penampar k!!!

F*** OFF MAN!!!!aku dh la bawak ko g jenjalan, pastu ko ade hati secara tetiber nak wat prangai "aku nak berdiam diri jer"----WHAT??!!!!!ko hengat ko sape??konon nak manje2. fine aku layankan, but then bler ko dh mula konon2 nk layan bahawasanya aku ade wat salah sampai ko x nak cakap ngan aku (walhal takde pe yang berlaku), itu mmg prangai shial.........

ei geram gler td, rase nak siku jer pale ko ngan siku n kepala lutut aku..nasib beik aku sayang kat ko...

ape alasan ko bler aku dh anta kat umah..."sorry ah, tetiber rase nk sakitkan hati org plak mlm ni"..CIBAAAAIIII gler ok!

hancur absorber aku bler aku bwk laju2 td..geram punyer pasal..ko nak jugak wat prangai ko walau dh masuk lam keter kan...aku tunggu ko punyer lame kat tiang kemah, dok melanggok sorg2, igt ko akan patah balik n say sorry, tp aku dpt msg "aku dh kat keter, jom balik"!!!!another shiall shit moment..


seriusly klu aku x sayang ko, dh lame aku timggalkan ko jer kat pasar tuh...

jenjalan jakun



One utama rini....

hahaha first time lam hidup jejak OU...loooser..aku cam sakai masuk OU....kagum dgn kebesaran shopping, Pusat Islam pon x sebesar nih..




but then bukan wat per pon..duit tarak mau shoping, so jalan jer la lalu depan kedai ..kater org itu adalh window shoping...(ala tu sume alasan klu org xde duit)



aku rase cam org gla dah td..lalu depan kedai orang, pastu cam nak masuk, baru nak jejak kaki kat pintu, bler pelayan kedai dtg jer, trus jlan cepat2 sbb takut, yer ah duit tarak ade hati mau masuk kedai dia n nyusahkan pelayan tu jer nak hekor ko.....jads. Klu aku jadi pelayan tu, direcrt je aku kater, klu xde duit jgn masuk yer..aahhaa



hari ni masuk kedai korea n bli KIMchi + jus delima + jus ginseng madu + biskut cukelat



ko tau tghari aku makn per....maggi perisaa ayam masak ngan sardin n makan ngan kimchi....
TAU RASE APE??Rase dia hanya tuhan jer yang tau....sila jgn cuba jika lidah anda dicipta untuk makanan melayu ajo,,jap gi cirirt ah aku nih.adeh.




owh BTW, MPH kat sini sgt heavennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aku jadi gila terencat otak jap tgk buku yang sgt banyak..part of nape terencat tetetiber sebab teringat aku xde duit nak beli waalau sehelai kertas dalam MPH itew....owh money2..

Tuesday, April 19, 2011

ape2 jer la

OK susah sgt ek Nak ajak aku pegi masjid

sampai ko kene g masjid nk sorok2 dari aku..ape masalha ko?

bape kali pesan pon ko wat bodo..ko igt aku ape??

malu ker nk jaln ngan aku pegi masjid sesame..aku fuck tup balik igt nk teman ko smyg kt umah, takut la ko sorg2, alih2 ko pegi masjid sendri

like wat?aku kafirun sgt ker x yah g masjid???apekah??ko hengat ko sorg layak jejak kaki kat rumah Allah ker??Rumah tuhan tu utk semua..

last straw man, fine after this aku pegi sendri...lantak ko, ko kedekut pahala ngan aku.

aku carik pahala sendri..

Monday, April 18, 2011

update...update...

first of all nk sampaikan citer gembira dlu stlah lame x bertandang kat sini

eppy besday to u
eppy besday to u
eppy besday to Pn Siti Rahmah (aka mak aku)
epppy besday to you....

eppy besday mak!!!!smoga mak sihat n gembira slalu...huhu..muda lagih tu, baru nak masuk 25 thun..ahaks....



trima kasih sbb mak slalu sokong abang dalam ape jua yg abag buat, saba jer ngan prangai kepala anging abg, n paling tak dpt dibalas, melahirkan dan membesarkan..huhuhuh..mak adalah org paling ptg dlm hdup abg.....Sayang Mak!!!

BTW..aku bz skit minggu lepas tu yang dh lame x berupdate...exam dh dekat tu yg stop jap aktiviti SO-SIAL aku

So camner exam stelah bertungkus lumus blaja...ni jawapan nyer





Cam shial...urgh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!im an idiot...paling idiot dalam sejarah UKM..mesti UKM malu nk ngaku aku anak murid diorg klu tgk keteas pekse aku...adoi.....malas mau cter psl bende berlalu...keep looking forward..redha jer..

pdn muka aku, sape suh jdi bodo tetiber mase exam

Plus minggu lepas eksiden terjdi pade aku yg menyebabkan aku terlantar di rumah...huhu..

tisu belikat sebelah kiri terkoyakk...


wah....mesti sume kagum kan..mesti semua terkejut kan, mesti semua org tertanyer2 ape aktivit lasak yang akuy wat sampai terkoyak tisu bdan kan

sorry to dissapoint u guys.. aku terkoyakan tissu tu mase tgh pakai baju jah...



WTF...PAKAI BAJU PON leh cedera...well..thats firdaus, careless nak mampos..ahahaha..but kate Kak cik, Aku punyer organ sume second hand..hahahha,,almaklum lah, apendiks dh buang 2 tahun lepas..x tau la ape plak yg kene buang lepas nih..hehehe


pepe pon, salam berbloging balik yah...

p/s : jepun masih dalam gempa..sila la rakyat malaysia jgn wat ape2 lawak bodo lgi..please la..

Sunday, March 13, 2011

Japan needs help

recent disaster that struck japan merupakan antara sejarah natural disaster yg teruk.

gempa bumi berukuran 8.8 skala ritcher hits the north east coast of japan, triger a tsunami 5 meter high and sweaping Sendai (Honshu) city..1/3 of the city is now under water..the tremor can be felt almost sampai ke tokyo...n menyebabkan several fire on building

Its aftermath became worst disebabkn mslh sistem penyejukan loji reaktor tenaga nuklear yg tershutdown akibat gempa itu...japan got to deal with humanity response and danger of nuklear explosion...

estimation of death sekarang ni menjangkau 10000 people..



Cars at the port that being swept away by the tsunami. If kete pon boleh kene swept camni, aekan lgi manusia2 kat situ..




House on fire yang turut dihanyutkan oleh tsunami



whirlpool yang terhasil after kejadian tsunami tu


video

Video dri youtube, kejadia tsunami kat jepun..



Dunia dh semakin di penghujung..Allah dah mula berikan kita petanda satu demi satu..bersiap sedia la umat Islam dgn amal anda. hanya itu yang akan dibawa untuk menghadap tuhan yang satu

Kebinatangan!!!

ok aku tak tau la translation dia betol ker tak

KEBINATANGAN = BEASTLY
(Korg nilai la sndri english aku camner..ahahahaha)


xde, nk g tau, aku dh tgk cter beastly lakonan Alex Pettyfer (yang penah berlakon cter Wild Child, Stormbreaker n I am number 4 (sume aku dh tgk n sume best..ahahaha)) n Vanessa Hudgens (High school musical) n Mary Kate olsen ...basically typical cter cinta remaja tp basicnyer dari cter beauty and the beast..mcm mane cinta itu x mengenal paras rupa bagai.






Jln cter mudah utk faham sbb klu sape yg penah tgk cter beauty n the beast, so korg akan paham konsepnyer. alex ni blakon sbgai sorg yg bongkak ngan upa paras dia. Moto hidup dia, beautiful person will suceed in life, n huduh people will not. So dtg la sorg minah ni(Mary kate) upe cam pompuan gothic..upe2nyer dia la witch lam cter nih, terkejut (pdahal dh leh agak dh). sbb alex ni bongkak sgt, so mary kate kene kan sumpahan kat dia so muka alex jd buruk. sumpah tu menyebabkan bdn alex penuh ngan tatu bntuk pokok dimana klu pokok kat tgn dia tu berbunga skali lgi, dan if alex x temui cinta sejati sebelum pokok tu berbunga balik semula, dia akan kekal huduh selamanya. So, sbb malu Alex ni pon menyorok kt umah, x nak kuar2.



Ni Mary Kate Olsen...Cube explain camner dia kater pompuan ni huduh..santek jer aku tgk..

Satru hari dia kuar, dia ternampk Vanessa nih. dia follow ler bdk ni, then dia dgn tak sengaja tertolong ayah vanessa yg cuba dibunuh oleh 'Ahlong' sbb ayah dia berhutang. So Ahlong tu ugut bunuh Vanessa, n Alex tawarkn tmpt perlindung kat Ayah dia utk Vanessa sorg (Aku wonder nape dia x ajak ayah vanessa tggl skali ngan dia..hmmm). So mase Vanesa dok umah tu, Alex try sedaya upaya nk impress kan dia bagai, n Alex find out, vanessa pernah ade crush kat dia..so on n so forth, mereka bercinta n break the curse..predictable...

well ni bukan cter berat sgt pon nk paham..but then, cter ni sweet la. the way Alex berusaha bersugguh2 untuk wooos si vanessa tu nmpak la kesungguhan dia..yer la nk dptkn cinta seseorg tu bukan mudah kan.scene n mood cter ni mmg sweet habis la..

but then lakonan neil patrick harrison sbgai cikgu private alex yg buta cam x kene jer..sbb walau dia buta, dia nmpk cam leh nmpak jer..ahhahah..plik tol, siap leh main dat bagai..amaze aku. Vaessa plak make up lm cter ni, kekdang nmpak cam org tua sgt..adeh..hilang selera..Mary Kate punyer watak cam x berkembang sgt, well sbb fokus cter ni pon on Alex jer lebih..

Overall cter ni light2 jah bagi aku..hehehhe. 3.5 star..

but then yg aku x paham nyer psl tatuu kat alex ni mase dia jdi huduh..ok ikut cter, tatoo n parut pd badn dia adlh bnde2 yg dia rase huduh pade org. Mase dia tgk muka Mary Kate, muka Mary ade tatoo pokok, n dia kater budk tu huduh..pastu dia suka pecahkan gelas. So jadinya tumbuh tatoo pokok n ade parut luka sbb cermin kat mukan dia...

but then out of nowhere tetiber ade tulusan jawi kat kening dia..APEKAH?? tak paham sat..someone explain skit..isk2..ape dia tulis aku x dpt tangkap sgt..so if sesape ade info, inform me ek..ehhehe




Cuber tgk kat kening dia




cam org gler...

ahahhahahhaha..ok serius aku trase muda baru2 nih...
klu x, slalu rase cam tua looser gler, walau umur baru 23, trase life cam org looser umur 38 tahun, ade anak 5 n isteri dh lari...adeh...

prangai org tua aku : kul spluh dh ngantok, adeh...dlu tak tdo 3 hari pon cam mata segar burger lagi...siap leh g renang bagai..ni kol 10, mata kuyu, 10.30 muka dh rabak nk tdo..kul 11 dh lentok, x kira la kat tepi longkang ker, tido jer..

aritu lepak ngan abag ee..kitorg dua jer kat kedai makn..pastu dok kat penjuru kedai sambil minum teh (aku minum teh?!!!!WTF, aku jarang nk mampos minum teh slagi x terpaksa..ni sbb layan feel2 tua smbil minum teh)smbil tgk bdk muda2 gelak cam org gler....huhu. owh dlu aku adalah mereka, duduk ramai2 kat kedai tu, lepak dri kol 8 smpai kol 12 mlm, glak tak henti2..skunk tggl aku ngan ee jer dok tepi kedai minum teh..apekah looser kami inih..


adkh teh utk org2 tua??huhu..aku tua so aku minum teh

but then 3 hari lepas, kak cik ajak melepak ke rumah teha b sambil menaiki kereta mewah..huhu..aku pon stuju...so secara berjemaah aku, kak cik, abg ee, teha kecik n ahli baru, en azlan (tua dr kami, tp muka n prangai cam bdk umur 18) bergerak ke umah teha bsr utk mkn char kuey teow yg delicious gler di ampang (sng2 dtg ler).


ni la kete mewah yg heboh diperkatakan, gambar kiri adlh gamba hiasan. manakal gamba kanan diambil sewaktu kejadian..x leh nk dedahkan identiti sbnr kete ni. tapkse guna gamba tipu




ni mmg golongn2 org2 tua...bru start jln dh tdo,,isk,,,kiri en lan, kanan abg ee...




keje bahaya, tgh drive pon spt bergambar lgi..ahahha. teha k n kak cik, apekah jadah teha k jd ko driver walau dh tau dia sgt tak membantu..




aku dan manusia2 gla..mandu pon smpt berposing bagai..ahahha

ok bergerak kul 9 tp smpai umah teha b nk dekat 11, leh??Jem nk mampos..keter cam tak bergerak lgsg..nasib beik la kak cik tau jln shortcut..klu x, kedai tutop baru sampai.. nasib beik gak keter mewah Odyse kak cik tu cam besar gampang!!!huhuhuh seronok nak mampos..dudok lam tu siap leh tdo baring bagai sambil lari2 kehulu ke hilir dlm keter tu..seriues x tipu...klu zamn undergrade dlu, neik keter sesempit alam (kancil, satria bumper silver dll.) pastu neik lebih muatan (bukn stakat lebih blangan org tp juga lebih berat).sedih...ahahaa..


tgk jln jem....huhuhuhu..

sampai jer umah teha b, suma dh kebuluq, oder x berhengat kan, "nasik lemak ayam n keuy teow speacial yang plg besar, cpt skit teha, lapa"..ahahahahahaa..pastu teh ajak melangok...on jer aku nk tgk wayang mlm2 buta nih..



owh teha b, lame dh tak dgr ko sebut perkataan bodo..huhu..trima kasih koz make my day

Owh sudah lame x berkumpul sebegini ramai..huhu.so mula la wat cter2 bongoks...hehhe..
1- blaja bahasa korea bersama en azlan..ok sbrnyer bukan blaja bahasa korea pon, blaja mencarut lam bahasa korea boleh??!!!xde faedah lgsg kan.....pastu camner nk sebut cepat, berak dan orgsam dlm bhasa korea...ahahaha
2- bru 5 minit teha b masuk keter dia dah wat lawak..aku x pasti la bgi korg klakar ke tak, tp bg kami yg kenal teha b, the word 'nnti aku bg KERTAN AKHBAR psl iklan kejer tu kat korg' tak tau nape bler dia ckp keratan akhbar tu klakar nk mampos..gelak sampai pengsan k...betol. aku pengsan sat..
3- menyanyi lagu ntah paper...mmg la, dh name keter besar cam disko, so nyanyi la nk feel rase disko. nk masuk ight club x mampu..ahhaha.

So lepas mkn berkejar plak ke Mid Valley, tgk tiket wayang pe yang ade. sampai kat mid kul 11.40,..sempat bli cter Beastly kul 11.45..laju x kami??..hahahha.trimas kat aku, teha b n abg ee yg dgn maju jaya, daptkan tiket (wei korg kene byr hutang tiket kat teha b).so tgk ler cter tu...

Aku pulak thn je mata dari terlelap..mau taknyer, dh lebih waktu tidor kot..nk dekat tgh2 filem, mata aku leh tershutdown sndri,adeh..tertidor smpai abis wayang buleh...kureng tol, lein kali aku nk byr sparuh jer harge tiket wayang..Balik tuh aku masuk keter jer, trus lelap, dari kak cik drive dari mid ke ampang ker bangi, aku x sedar ape.sampai umah masuk blik, trus lena..ahahhaahh...dah tua kater..

entahla..tpi skali skale dpt mrase hidup cam org muda sunuk gak..(ckp cam org umur 50 thn..)