Tuesday, April 26, 2011

2 b / x 2 b

pebende kah tajuk entry

meh kite translate lgi...

2 b / x 2 b
** 2 = two = to
b = be
/ = or
x = not

so = to be or not to be..

ahahhhaahahha, saje nak wat entry bodo...

k try this one plak

eye die k!! cuba teka
mari selesaikan

eye = mata
die = mati
k=k

eye die k = mata mati k = matamatik = matematik

words game sgt sronok...should try

hehehhehehe

Monday, April 25, 2011

pegang tu menentang aku

cube translate skit

pegang menentang aku = hold it agaisnt me

ahahhahahahhhahahahhahha...cam chel akunyer english...

sajer nak share, bukan nk share lagu ni, tapi cover utk lagu ni..

aku tau ramai yang suka cover dari Sam Tsui....seacrh kat you tube..mesti ade name dia..

but then aku suka mmamat ni punyer cover..sore raw nak mampos, serak2 saleem...ahahha..leh masuk jer lak ngan lgu nih...enjoy guys

video


dia ade wat byk cover lagu lein gak, but then aku tertarik ngan cover utk lagu2 pompuan dia sbb sore dia jantan nak nyanyi lagi pompuan...try layan lagu ni plak

video

enjoy

p/s : suka cover dr original ??adkh aku suka brgn tiruan??ahahha

4-u

guys, sorry klu korg rase entry kali ni cam lame, n jijik n mual, tp just nak tribute entry ni utk org yg tersayg

if anda adlh anti-lover, sila stop bace

i know slalunyer kat sini aku byk tulis bende buruk2 pasal ko....
im sorry....
tu la akibat bile marah menguasai diri n tulis tak pakai otak...

tp bler aku nak tulis bende2 manis kita, aku x mampu n x larat
knape???

sebab terlalu banyak bende manis dan memori indah aku dan kau..
terlampau banyak perkara yang tak pernah aku buat, aku dah buat dgn ko
terlalu banyak tempat yang aku x penah pergi, aku dh pergi buat pertama kalinya dgn kau
terlampau banyak kejutan yang ko beri kan kat aku yang sentiasa buatkan aku tersenyum
terlalu banyak kali ko menghulurkan tangan ko sewaktu aku memerlukan
dan terlalu banyak masa kita berdua, hingga setiap saat tak perlu dicatat tetapi dah terpahat kat hati ni.....

so ringkasan bende2 kat atas nih..

ILOVEU

2 jah................sekian.....

Saturday, April 23, 2011

WTF moment

WTF moment again

ok, klu nak bermanja2 dgn perangai annoying ko utk beberapa minit yang pertama, it is still ok aku leh layan kan jer lagi..

tp klo ko dh mula wat prangai cam shial secara tetiber, sudenly and at random..itu memng nak kene penampar k!!!

F*** OFF MAN!!!!aku dh la bawak ko g jenjalan, pastu ko ade hati secara tetiber nak wat prangai "aku nak berdiam diri jer"----WHAT??!!!!!ko hengat ko sape??konon nak manje2. fine aku layankan, but then bler ko dh mula konon2 nk layan bahawasanya aku ade wat salah sampai ko x nak cakap ngan aku (walhal takde pe yang berlaku), itu mmg prangai shial.........

ei geram gler td, rase nak siku jer pale ko ngan siku n kepala lutut aku..nasib beik aku sayang kat ko...

ape alasan ko bler aku dh anta kat umah..."sorry ah, tetiber rase nk sakitkan hati org plak mlm ni"..CIBAAAAIIII gler ok!

hancur absorber aku bler aku bwk laju2 td..geram punyer pasal..ko nak jugak wat prangai ko walau dh masuk lam keter kan...aku tunggu ko punyer lame kat tiang kemah, dok melanggok sorg2, igt ko akan patah balik n say sorry, tp aku dpt msg "aku dh kat keter, jom balik"!!!!another shiall shit moment..


seriusly klu aku x sayang ko, dh lame aku timggalkan ko jer kat pasar tuh...

jenjalan jakun



One utama rini....

hahaha first time lam hidup jejak OU...loooser..aku cam sakai masuk OU....kagum dgn kebesaran shopping, Pusat Islam pon x sebesar nih..




but then bukan wat per pon..duit tarak mau shoping, so jalan jer la lalu depan kedai ..kater org itu adalh window shoping...(ala tu sume alasan klu org xde duit)



aku rase cam org gla dah td..lalu depan kedai orang, pastu cam nak masuk, baru nak jejak kaki kat pintu, bler pelayan kedai dtg jer, trus jlan cepat2 sbb takut, yer ah duit tarak ade hati mau masuk kedai dia n nyusahkan pelayan tu jer nak hekor ko.....jads. Klu aku jadi pelayan tu, direcrt je aku kater, klu xde duit jgn masuk yer..aahhaa



hari ni masuk kedai korea n bli KIMchi + jus delima + jus ginseng madu + biskut cukelat



ko tau tghari aku makn per....maggi perisaa ayam masak ngan sardin n makan ngan kimchi....
TAU RASE APE??Rase dia hanya tuhan jer yang tau....sila jgn cuba jika lidah anda dicipta untuk makanan melayu ajo,,jap gi cirirt ah aku nih.adeh.




owh BTW, MPH kat sini sgt heavennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aku jadi gila terencat otak jap tgk buku yang sgt banyak..part of nape terencat tetetiber sebab teringat aku xde duit nak beli waalau sehelai kertas dalam MPH itew....owh money2..

Tuesday, April 19, 2011

ape2 jer la

OK susah sgt ek Nak ajak aku pegi masjid

sampai ko kene g masjid nk sorok2 dari aku..ape masalha ko?

bape kali pesan pon ko wat bodo..ko igt aku ape??

malu ker nk jaln ngan aku pegi masjid sesame..aku fuck tup balik igt nk teman ko smyg kt umah, takut la ko sorg2, alih2 ko pegi masjid sendri

like wat?aku kafirun sgt ker x yah g masjid???apekah??ko hengat ko sorg layak jejak kaki kat rumah Allah ker??Rumah tuhan tu utk semua..

last straw man, fine after this aku pegi sendri...lantak ko, ko kedekut pahala ngan aku.

aku carik pahala sendri..

Monday, April 18, 2011

update...update...

first of all nk sampaikan citer gembira dlu stlah lame x bertandang kat sini

eppy besday to u
eppy besday to u
eppy besday to Pn Siti Rahmah (aka mak aku)
epppy besday to you....

eppy besday mak!!!!smoga mak sihat n gembira slalu...huhu..muda lagih tu, baru nak masuk 25 thun..ahaks....



trima kasih sbb mak slalu sokong abang dalam ape jua yg abag buat, saba jer ngan prangai kepala anging abg, n paling tak dpt dibalas, melahirkan dan membesarkan..huhuhuh..mak adalah org paling ptg dlm hdup abg.....Sayang Mak!!!

BTW..aku bz skit minggu lepas tu yang dh lame x berupdate...exam dh dekat tu yg stop jap aktiviti SO-SIAL aku

So camner exam stelah bertungkus lumus blaja...ni jawapan nyer





Cam shial...urgh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!im an idiot...paling idiot dalam sejarah UKM..mesti UKM malu nk ngaku aku anak murid diorg klu tgk keteas pekse aku...adoi.....malas mau cter psl bende berlalu...keep looking forward..redha jer..

pdn muka aku, sape suh jdi bodo tetiber mase exam

Plus minggu lepas eksiden terjdi pade aku yg menyebabkan aku terlantar di rumah...huhu..

tisu belikat sebelah kiri terkoyakk...


wah....mesti sume kagum kan..mesti semua terkejut kan, mesti semua org tertanyer2 ape aktivit lasak yang akuy wat sampai terkoyak tisu bdan kan

sorry to dissapoint u guys.. aku terkoyakan tissu tu mase tgh pakai baju jah...



WTF...PAKAI BAJU PON leh cedera...well..thats firdaus, careless nak mampos..ahahaha..but kate Kak cik, Aku punyer organ sume second hand..hahahha,,almaklum lah, apendiks dh buang 2 tahun lepas..x tau la ape plak yg kene buang lepas nih..hehehe


pepe pon, salam berbloging balik yah...

p/s : jepun masih dalam gempa..sila la rakyat malaysia jgn wat ape2 lawak bodo lgi..please la..