Tuesday, May 24, 2011

Finger lickin good..

kenal tagline diatas?? well klu korg x penah dgr seharusnya selama ini korg tinggal dlm mane2 lubang lam tanah...

tu encik kentucky punyer tagline....



latelly, banyak question about halal haram timbul ka melesia ini yah people...bayk artikel itu ini timbul..either yang ade rujukan or xde lgsg, or just email forward2 dari kengkawan n atas kawan..

leh cayo kor??

hujung tahun lepas, malaysia gempar ngan isu status halal oldtown..yup, mula2 babi ade dlm mee, then babi ade dlm cofee...but then JAKIM rasenyer x penah wat ape2 or any official statement yang melabelkan oldtown itu halal. just yg menjadi isu, bahwa oldtown punye francais x penah mintak sijil halal..k.hmmm..huhu....



kopitiam pon kene tempias oldtown jugak..so x pasal2 diorg pon kene siasat..ofcourse, lepas nih mari siasat kopi seluruh malaysia buleh? (nape x de siasatan awal yerk??hmm)...well recently Kluang kopitiam dh kene label haram (or bru proceding masuk makamah) setelah sekian lame beroperasi..bape ramai umat islam dh makan kat situ, ntah ler....the coffe contain lemak babi, itu pon lepas ade org hanto sampel coffe tu ke JAKIM.hmm..klu x de org anto, alamatnyer, munum kopi perisa babi la jawabnyer.....tengah tunggu jer Bangi kopitiam kene plak...

now dpt plak citer, KFC pon jatuh kategori haram as cara sembelihan yang x sah..laporan mengatakan (or simply just forwarded email) yang cara penyembelihan yang x betol dilaporkan..kita umat islam tau hukum hakam sembelihan kan...tauu bacaanyer dan caranyer...
well cube korg nilai keratan nih jap

Dalam laporan Ustaz Daud Che Ngah kepada Bossnya beliau mengatakan KFC tidak boleh dimakan dan dihidangkan kepada jemaah haji kerana: a. Sewaktu sembahyang subuh, tiada seorang pun tukang sembelih yang menunaikan solat subuh b. Ayam yang disembelih tidak mati/dibiarkan bebas tetapi terus dijatuhkan dalam air panas/letrik c. Ayam tersebut berada dalam keadaan terseksa dengan kedua kaki (yang terbalik) kepak terikat.
ni laporan dri org pihak JAKIM mase nak tentukan samade KFC leh sponsor x jemaah haji dgn food diorg, n diorg kater ayam tersebut tidak boleh dimakan...errrrr..abih tu yang kitorh ni leh makn ker ayam camtuh en JAKIM??

lagi satu cter...budak yang dpt training manager kat KFC/PIZZA sdn bhd...
Ayam yang sudah mati disembelih? Bangkai? Disembelih? Halal? Sekali lagi, mmm....macamana tu?

kedua2 ni email forward..so mmg xde bukti kukuh nak kater bende ni sah......

but seingat aku, isu ni pernah hebat diperkatakan di kampung aku sebab kawasan penyembelihan ayam KFC tu dokek2 kampung aku yo...but then isu penyembelihan tu senyap jer, x tau nape..

entah la Malaysia skunk ni..banyak sgt bende halal haram bercampaur gaull..hotel yang tersenarai dan mendapat tanda halal dri JAKIM pon hanyer ade bebrapa buah, but then bape banyak program n event yang disertai org muslim dilakukan di hotel2 besar???sape mau jawab..

plus shouldnt JAKIM as pemantau memantau keadaan n isu sebegini, klu sampel kopi tu pon org nak kene antakan camner??




im not blaming JAKIM sorg, but then u are our sumber rujukan n seperti org kepercayaan, why dont you show ur kepentingan n kerja pada rakyat Malaysia, dont wait for us to come, go n be out there n tlg guide us.Can u guys make a proper statement psl isu2 ini....ker org kat situ hanya makan masakan umah..da...pls jgn lepaskan cop sesuka hati mu pada semua maknn yer..adeh..

Makanan jgn la wat memain halal haram, sebab selamnaya makanan tu akan jadi darah daging kita kan..so ...entah...tepuk dada, masak sendiri sudeh...we decide bahan2 nyer..

owh dgr cter, sardin ayam brand ade daging katak??untuk tmbah sedap..hmmm...still blur. so should i anta sampel sardin ke JAKIM??nak yang mane??raw ker?or dh masak gulai lemak??or goreng punyer??



dh la aku peminat setia KFC...x ke seram biler dgrnnih..

Wednesday, May 11, 2011

biler org tua2 kater aku dah tua...

umur aku = 23
cuaca indah, matahri seram2 sejuk, awan berarak perlahan, bunyi keter lalu lalang seperti biasa...

tetiber hp ku berbunyi

"selamat hari jadi yang ke 43 amri!!!"

huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh??????????????

apewwwwwwwwwwww itueeeeeeerrrrrrrrr???

sape AMri????sape???sape????!!!!!

n sejak bler aku dilahirkan lebih awal dari 1988....

aku dah tua

*saje wat post tak tentu pasal

Monday, May 9, 2011

baby i wanna marry you too

ok, againn????????????..........

manyak nyer org kawen mawen nih...

sabtu ritu my old schoolmate, merangkap anak bekas bos mak aku kawen. yeaa...tahniah kepada miss mimi haslinda dan pasanganyer (sorry...x hengat name, gulps)

picture x smpt snap as i dont have a camera n hp aku mati baterri...ahahhaa..so kenangan igt lam kapla ajo...

but to bukan story utama..brita terkini yang penting adlh wat happen on that day....

nampak kawan2 lame yang lalu lalang mase amek pinggan and makanan....check!!
lalu sebelah kawan2 lame tu mase amek pinggan and makanan......check!!!
tegur kawan2 lame tu mase amek pinggan and makanan....UNcheck!!!

yup looser tol aku nih...nak jumpa kawan lama pon segan..WTF, tegur jer la boleh x?ko xde hidung ker?ko xde pipi ker?ko bisu?..x tau ah ape masalh aku haritu..sewel kot, tiap2 kali kawan2 aku lalu, aku tunduk pandang tanah (humble la kunun)....

hahaaha..so to all my kawan sekolah rendah, sorry..ntah nape prangai malu aku membuak2 n nafsu untuk tidak menegur korang bertempel di kerongkong aku..adeh...

p/s : i kan pemalu mase sekolah dulu...yeah right

Thursday, May 5, 2011

seramhamida

ok hupdate2
first of all tahniah kepada COMEL sebb dh menjadi ibu..ok comel susukan anak2 kamu bebaek ek..nntii aku bg gamba...gumbira bertambah nyer anak kucing,...ahaks

ape yang seramhamida sgt nih..
buakn seram dengan kak mida..
but the seram ngan pemandu2 malaysia....

ok first pg td..bese lah, pgi2 di bumi bangi tercinta ini jem nyer mengalahkan lebuhraya plus..tp yg bikin hangat lagi pagi tdi, ade plak moto2 yang mencelah bagai di bhgian tgh jaln..

ok itu mmg habitat semulajadi org2 bawak motor la nk mencelah2 di mane2 celah bedah yang boleh dicelahkan, but yang ko pegi langgar side mirror kete aku ape jadah...dh la x de hati nk mintak maap ke per..k fine, bukan akus uh trun moto ke per, at least tgn tande sori k gak kan...susah ek nk angkt tgn??

x pro, tp nk wat gak, fine..pastu berlalu pergi. tp lagi best dia bwk dgn sgt laju dlm jln jem2 di celah2 kete, satgi skit lg nak lggr bus kt depan keter aku..nasib smpt benti kan.....

entahlah, seram, klu eksiden td???







ok ni untuk pemandu kete lak...aku suker ayat nih

HANG UP AND DRIVE, ASSHOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, May 2, 2011

WILL DO

tetiber di pagi selasa melayan lagu ini...


video


nae salm i o jig han beon ppun i myeon
dan han beon eur sa rang han da myeon
geu si gan i da ha do rok
geu dae man eur sa rang ha ri o

da si tae eo nar su it da myeon
myeoc beon i go sar su it da myeon
geu dae meo mu reu neun gos e
nae ga it go sip eo ra

a chim e neun geu dae ip sur eul
jeom sim e neun dal kom han mok o ril

tto jeo nyeog e neun geu dae reur an go seo
kkum sog e deul go sip jyo
geu ge na ui haeng bok ham i eo ra


tto nun eur tteu myeon
je ir meon jeo bo ge doe go
nae sa rang eur sok sag go sip eo yo
nae sa rang eur tto nae ma eum eul
geu dae ui gyeot e seo

nae salm i o jig han beon ppun i myeon
dan han beon eur sa rang han da myeon
geu si gan i da ha do rok
geu dae man eur sa rang ha ri o

da si tae eo nar su it a myeon
myeoc beon i go sar su it da myeon
geu dae meo mu reu neun gos e
nae ga it go sip eo ra

us eur ttae neun geu dae saeng ag e
nun mur i nar ttaen bo go sip eum e

geu dae ga na man ui sa rang i gi reul
eon je na ba ra neun geon
kkeut do eopt neun geu ri um i eo ra

tto nun eur tteu myeon
je ir meon jeo bo ge doe go
nae sa rang eur sok sag i go sip eo yo
nae sa rang eur tto nae ma eum eul
geu dae ui gyeot e seo

nae salm i o jig han beon ppun i myeon
dan han beon eur sa rang han da myeon
geu si gan i da ha do rok
geu dae man eur sa rang ha ri o

da si tae eo nar su it da myeon
myeoc beon i go sar su it da myeon
geu dae meo mu reu neun gos e
nae ga it go sip eo ra

hok si na geu dae nae gyeo eul
tteo na an da myeon nae salm eun
geu nal lo mo du meom chwo ji get jyo

I love her I love your body
and I love your everything

nae salm i o jig han beon ppun i myeon
dan han beon eur sa rang han da myeon
geu si gan i da ha do rok
geu dae man eur sa rang ha ri o

da si tae eo nar su it da myeon
myeoc beon i go sar su it da myeon
geu dae meo mu reu neun gos e
nae ga it go sip eo yeong won hi

geu dae man eur sa rang ha ri o

Translation:

If I can only live my life once
If i can only love once
Until time runs out, only your love will do
If I can be born again
If I can live several times
I want to be where you are

Your lips in the morning
Your sweet voice at lunch
inside my mind again at evening
And us together in my dreams
You and me are so happy
Your eyes are the first thing I want to see
Over and over again
I want to whisper my love
My love and my heart at your side again

If I can only live my life once
If i can only love once
Until time runs out, only your love will do
If I can be born again
If I can live several times
I want to be where you are

A smile when I think of you
Tears when I can’t see you
I can only love you
I always want to see you
It’s a never ending longing

Your eyes are the first thing I want to see
Over and over again
I want to whisper my love
My love and my heart at your side again

If I can only live my life once
If i can only love once
Until time runs out, only your love will do
If I can be born again
If I can live several times
I want to be where you are

If you ever have to leave my side
Everything in my life will stop on that day
I love your heart
I love your body
I love your everything

If I can only live my life once
If i can only love once
Until time runs out, only your love will do
If I can be born again
If I can live several times
I want to be where you are
Forever

Only your love will do


4 u..............

bayi yang comei n cute

aik, smlam kawen rini dh dapt baby..fast n furious sungguh..ahhahaha

idok2 eh, bukan org yang branak, kucing aku yang bakal dapat anak....
cumelnyer meow2......






ni la kucing aku namenyer COMEL...ni la antara kucing aku yang survive waktu trajedi racun tikus 3 bulan lepas...

citer dia camni, dlu mase aku dpt comel ni, dia ade lagi 3 adik bradik, sumenyer jadi 4 ekor, COMEL, COMOT, HITAM n TOMPOK...

dari kecik alam sampai kebesar mak aku jaga, mak aku yang tak suka bela binatang tu sanggup plak bela 4 ekor budak nih, dh sayang macam anak sendri dah..sampai la COMEL, HITAM n COMOT bunting (TOMPOK x bunting bukan sebab dia mandul tapi sebab dia jantan)

bler sume dh bunting (COMEL ade 3 ekor anak, COMOT ade 3 ekor anak, HITAM ade seekor), rumah menjadi sesak, mak letak la diorg kat luar rumah dalam sangkar. tapi entah camner, ade jiran kitorang letak racun tikus n rasenyer kucing2 aku mkn tikus2 yang mati tu, so HITAM, COMOT, COMEL N TOMPOK sume jatuh sakit....

mmg sedih, diorg sakit, tapi x nak dok umah...2 hari kemudian, mak jumpa TOMPOK mati dalam longkang depan umah, HITAM mati mase mak tgh peluk dia, COMOT plg sedih, sebab dia pegi atas atap n mati kat siling jiran sebelah..mak nangis kenangkan mayat COMOT kat situ, jiran tu plak x kasik kitorg bukak atap tu utk kuarkan mayat dia....sedih..

nasib beik comel selamat..tu pun dia sakit teruk lepas tu, bulu habis gugur..n sekor anak COMOT selamat, anak kucing lein mati slpas ibu2 diorag mati..

COMEL lepas elok skit jadi miserable gler, bulu makin byk gugur, makin kurus..malam2 dia asik tunggu tepi tingkap tempat adik beradik dia dlu slalu kuar masuk..mase mkn dia tunggu jer kat tepi bekas mkan tu, sbb dlu diorg slalu mkn same2, dia kuar masuk bilik mengiauw2 mcm carik smthg, sbb adik bradik dia dlu slalu mein sorok2 dlm almari n bawah katil, dekat sebulan gak dia jadi camtu..sedih aku tgk..nk menitis air mata, yer la bayangakn tetiber jer ko hilang adik beradik ko sekaligus..

ank COMOT yang selamat tu kitorang namakan KONIT, sebab dia kecik...dia sihat n dah gemuk skunk, same cam comel..skunk ni comel ba dpt anak lgi..yea..





ni la KONIT, dh gemuk dh...besar n sewel, suka gigit tgn aku...ahhahahhaa, tpi manja nak mampos, sebijik mcm mak dia

video

dalam kenangan ank HITAM n HITAM...

Sunday, May 1, 2011

baby i wanna marry you

mari hupdate2x

setelah entry yang tak bape nak best (tpi sbnrnyer entry aku sume tak best pon...ahahhaha(gelak kan dri sendri)), mari aku hupdate ngan entry gembira....

yeah baby, i wanna marry you to...

bukan aku, but cousin aku.. tahniah kpd miss khairiah a.k.a. kak ngah yang telah selamat diijabkabulkan dan disandingkan dan diarakan dan diraikan dlam majlis menyambut raja sehari dua...



raja sehari dua yang disambut hari ini..ala comei..

video
waktu merenjis bagai




group berzanji yang menggantikan kompang..

video

ni video diorg berzanji mase lam umah


antaran sebelah pompuan


antaran sebelah lelaki



kak ngah ni adalah sepupu belah family bapak aku.anak induk midah...sunuk tgk org dah kawen..
ramai sih yang dtg..penuh org..bertali arus,makanna dh la sedap...aku bantai 3 round, camner la perut tak busung balik tu...siap ade cendoi lagi

one thing family sblah abah nih, diorg mmg kuat bersatu, ape2 hal n pekara, rujuk adik bradik n mak n pak sedara ni xkan lokek la nk hulurkan bantuan..diorg ni mmg best, sbb dok dekat2, masak pon same2 makan same2, sume cousin aku pggl mak n pak sedara diorg ibu ngan bapak..buleh..

so as usual bler dtg kenduri, 5 urutan soalan yang akan ditanya oleh kbykan mak n pak sedara aku

1- ko chat??? --> answer : chat
2- skunk kat nor??--> answer : UKM g wat master
3- blaja apo?? --> answer : sains laut (bilo sobut sains laut kang banyak yang ngango, x tipu, jwpn lein-->sains marin)
4- owh nnti kojo monyolam jor la ek, pakai sut skuba tu??--> answer : (senyum sinis n angguk, pastu golak tipu...mau jo nk explain popanjang yang den leh jo kojo opis n ado kojo2 lein gak solain monyolam 24 jam..ingat den ni mermaid ko apo nk monyolam jo...abih jo grad trus torjun laut.)
5- blier nak kawen?? answer : senyum sinins dan angguk

itu jer la coversation yang ado....

the sad story, family sblah abah aku ni best but then aku x bape kenal sgt ngan diorg..tu la sodih skit..konal2 camtu jer..tu bler dtg kenduri tu, aku tak tau nak wat per.. yer la besenyer family akan tolong2 kan, tpi aku ngan adik aku cam tercongok jo..sepupu sume pon x bape nak kenal so xde bende nak borak kan..adoi...
entah la, ape nak jadi kat aku nih......isk2...x reti nak beborak ker ape ker, aku pon xtau ah..

p/s : jgn putus aso..ahhaha