Friday, August 27, 2010

aku sebagai lelaki simpanam

tajuk nk gempak..hahahhahahhahahhaha..xde maknenyer aku nk jadi en Cur (en placur) n jadi laki simpanan utk mak2 datin mahupun utk suami mereka (apekah..???hahhaha)..muka huduh ade hati mau jadi laki simpanan org

story nyer aku haritu g la interview keje SPa bulan lepas..semgt nyer psl sampai wat haircut baru, first time dalam sejarah hidup aku aku wat rambut spike yer..wow..tgk lam cermin skit, kacak gak aku wat rambut spike..hahha(takbur gler, satg tuhan amek balik nikmat rambut tu baru tau...botak lerr jwbnyer)


ni ah rambut baru aku..kacak kan

aku sbnrnyer x bape minat pon jawatan tu - ..so cam besok nk interview mlm ni barulah terhegeh2 nk bace nota la, ape la..besoknyer mase nk g interview baru sedar aku guna porstfolio yg lame punyer. xpe ah aku redha jer.

so mase interview tu dia suh la aku cter sal diri aku sndri..xleh blah aku hanyer cter sal aku skplah kat ner..mcm la dia x leh bace kat akunyer biodata..k xpe lagi, pastu dia suh aku cter sal isu2 semasa pleks, mampos, aku ni xkan la jensi yg bace surat kabar sgt, trus blur. nasib beik terigt psl kes nk kansel pmr tu, aku mula merepek psl bnde tu..hhuhuhuuhuh, konfiden gler menipu..

owh lupa nk add, intervier tu kater, aku ni nmpak cam ahli sukan sbab wat rambut spike (gler x g interview wat rambut spike, brani mati tol)..so dia suh cter aku ni aktive lam sukan per..well FYI, sukan yg paling lasak pun penah aku mein adlh batu seremban dan congkak..apekah?? jd aku wat la cter aku ni seorg swimmer la n slalu join marathon..jadah kan??!!(byk tol dosa aku haritu asik menipu jer..hhuhu)


swimmer ngan marathon kononyer la..adeh.

so interviewer tu tanyer la lagi ape yg aku tau pasal Remote sensing, agensi diorg, diorg nyer program, n diorg bg aku mslh utk selesaikan guna remote sensing..aku jwb jer la. entah ape aku merepek pon aku x tau tapi konfiden gler..owh by the way, aku jwb lam english, berabuk kot, guna perkataan gempak2 si (gempak bagi aku la sebb slalu borak x penah pon guna)..

last skali diorg tanyer aku tgh wat per skunk ni..ini la soalan yg aku cuba elakan sbb aku tgh smbg master n habis thn depan. yg ni aku jwb jujur la, yg aku masih blaja lg..trus mereka nmpak mcm x braper berminat.so kuar interview aku redha jer la..mmg yakin2 x dpt ah tu, confirm dia reject ah...huhuhu

mk di jadikan story, aku blik rumah smalm dpt surat dr SPA, dia kater aku jadi calon simpanan..wah terkejut..!!!!!!!!!aku igt dia dh reject awal2 dh.hahahhaha.so dr saat ini bermula lah hidup aku sebagai seorg lelaki simpanan utk jawatan pegawai penyelidik untk macres - agensi remote sensing Malaysia..hahaahha..gtulah citernyer..huhuhuh rezki2


p/s : lein kali jgn cepat putus asa..yakin skit kat diri sendiri leh x...fir2,contoh utk yakin kat diri sendiri, bila pandang cermin tu, puji jerla diri tu kacak..yakin kan diri anda hensem walaupon hakikatnyer, muka anda tu muka retak..hahahhahahahhaha

4 comments:

tengku_fir21 said...

ouwhh...tahniah...harap-harap diaorg simpan itu dipanggil yer

Afir said...

tu ah, jauh disudut hati menunggu-nunggu sebenarnyer panggilan tu..muahahaha

lovelyadibah said...

tahniah!!!bestnyer!!!

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuka
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

jangan berputus asa ye... Insya Allah ada rezeki adalah