Wednesday, February 25, 2009

ceriter psl kosmate aku part 2

seperti dijanjikan (tapi sori terlambt, bab bz yer saye minggu lepas..so x smpt nak smbg tulis citer sal kosmate aku..huhuhu)..inilah dia "ceriter psl kosmate aku" punyer sambungan....jengjeng

"ceriter pasal cosmate aku"
season : one
episode : dua
tajuk : misteri permpuan malang berspesiskan penguin madu, berlutut gemuk dan berkaki katek...

Watak utama :
-Nurhidayah Nordin @ dayah
-Honey pinggu
-epi
-Tutt
-Kak Cik


"wujudkah mase depan utk aku???"



apekah ini??skandel kah kamu..hahah..tideks kak chik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Penggunaan gamba ini adalah disengajakan..hahah..ampun kak chik)




Perhatian yer : sumer name diatas adalh org yang same, so watak utama sorg jer, watak sampingan pn dia sorg jer....drama siri tv kos rendah la katekan...

Alkisahnyer hidup seorg makhluk penguinn di sainyer laut...



arakian setelah gagal mengejar citer2nyer untuk menjadi sekereteri slpas meghabiskan pengajian di matrik Perak, kerana takutkan kemurkaan Sultan Nordin, raja Negeri Petriaisejuk maka mmbawa la Kak cik akan dirinya merantau jauh dari kuantan, pahang ke Bangi. Maka terjumpa lah akan dia sebuah universiti dipanggil Ukm, dimana tringin la dia utk menuntut ilmu laut, atas alasan, boleh merayau2 di pulau2 di tanah Melayu ini............(prhatikan alasan utk bljr kos ni :sbb leh merayau jer, xkan ade niat nk sumbgkan pape pade ngara or nk jaga alam sekitar..hahhaha.. ampun kak cik).

Alkisahnyer Kehidupan seorg makhluk Tutt@kak cik@penguin madu@epi..

Maka seperti biasanyer, stlh diterima msk ke sains laut, aku dan kosmate2 yg lain agak penin utk menyeru name sbnr dayah. sbbnyer :

1- ade sorg lagi dayah lam klas, kami konfius nk pggl dayah yg mane..hhuhu

2-name dayah tu mlmbgkan seorg yg sopan santun dn lembah lembut, dimana ia brtentangan sungguh dgn sifat dayah dlm cerita ini...

Atas dasar keperi -penguin-an, beberapa name telah dianugerahkan kpada dayah utk menggantikan name dayah itu :

1-Kak chik : mngapakah dia dipanggil Kak chik??aku masih tak mengerti, adekah sebb dia kecik?..hmm x mgkn sbb hakikatnyer dia hanyer pendek tetapi x kurus, so xkan dlm kategori kecik.hanya dia saje yg tau...misteri...

2-Tutt : name ni fianugerahkan kpd kak chik oleh org asli pdlaman sarawak..bagaimana dia mndpt name ini?? mngikut firasat n tafsiran aku, serta stlah bekali2 eksperimen dilakukan, didapati, lutut kak chik adalh gemuk, jd oleh krane kunikan inilah, dia mndapat glaran tutt...

3-epi : name ni dianugerahkan oleh sultan nordin and ahli krabat dirajanye...mgapakah??mgkn sbb kakchik ni mmg seorg yg hepi sentiasa...tanpa segan silu boleh gelak sebesar2 alam dtgh2 koridor dunia ini..samapi org mlabelkan dia gler..tp jgn risau..dia hanye hepi saje, tu sbb dia glk, xkan bler hape nak nangis plak kn.......??

4- honey pinggu : name lam ym .....pingu yg bg, bab mereka mgkn berasal dr spesis yg same??(so kak chik ni manusia ke xkan...aku ngan bdk2 sn laut masih lg tgh wat kajian pasal ni..penemuan spesis baru..huhuh..ampun kak chik)..

Alkisahnyer Bukit Panglima Ibrahim Yaakob n kuda biru...
Sultan nordin telah menghadiahkan Kak chik@dayah dgn sebuah pedati enjin 2 lejang, yg diberi nama keris....pedati ini telah bayk kali diseksa oleh kekejaman kak chik apabila ia sering kali terjatuh, accident, mengangkat brgn berat (berat kak chik dan aku..hahha..ampun) masuk longkang dan diclamp oleh pegawai keselamatan...marilah saksikan kecedaran fizikal pedati ini..mari kita doakan kesihatan pedati ini, moga dia cpt sembuh dan tabah menghadapi dugaan

ni la motornyer..kelihatan sedih kan..ianyer bagai sdg menangis didalam...









Fu..yoh!!!!!!!!!!!!!!!!apekah??




Itulah dia sdikit sbyk sal kak chik ..tu baru skit k, kang aku cter dlm2 kang dia mengamok plak. pepe pun dia adelh one of my best frend kt sini. she is really a true friend, klu ade pape mslh, korunk leh sng2 jer susahkn dia, dia sggup..huhu..mksudnyer, she is a caring person. Theres no word to describe best friend like u....thanks kak chik for all the sweet memory (and bad) you gave to me...huhuh..srunuk lepak ngan ko, sronok kene tempek ngan ko (ade aku kesah ker ape yg ko maki aku..tideks!!!!!!!!!!!!!!!!)and ampun serta maap sbb cakp ko pendek, gemuk, x cantik, katek, sengal, kurang pandai, lembab,...........etc.............memilih.......skandel ngan bdk K..........................ampunyerk...hehhee.sori sbb slalu kutuk ko, xleh nak ressist dr kutuk mu...tp pephal pn, thanks alot for everything. frendship forever tau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...





P/s : dh jd pegwai PTD nnti jgn lupa tanggung akunyer makan minum....hahhahahah