Sunday, February 15, 2009

makanan yg aku masak tak sedap

haha...azimud n kak mida hari tu cter sal mskan...so haritu aku balik umah..pastu mak ngan adik aku dh kuar g balik kg. tinggal aku sensorg kt umah..tghari plak.. lapa jadah gler...

klu slalu jln mudah aku, amik roti, amik sardin, amik timu, bawang n cili api, hah wat sandwich sudah. tp haritu gler apekah aku nk try memsk plak tetibe. xkan x penah msk, besenyer supervisor aku (@mak aku) ade kt sebelah..tunjukan ape nk wat..hehe.tp haritu xde la aku mask gulai2 bagai. just bende2 simple jer..aku pakar menggoreng, so aku selongkar peti ais utk menggoreng ape yg boleh digoreng...

tp sygnyer haritu sabtu, so stock petia ias cam dh kosong, yg tinggal hanya sayuran and telur serta ikan masin..xpe goreng ja.. janji rock




haha cuba teka pebende tu, tu la lunch aku. mls nk koto kn pnggan aku letak jer sayur campur goreng tu (apetah name maskn yg aku msk ni) n telur dadar tu lam satu pinggan..

igt nk tinggalkan utk mak ngan fatin, huh..takpe ah, xsdp lgsg plak, sayur kurang garam bagai..hahhahaha.....xpe aku telan jer. nasib baik ade kicap pengubat rase..huhuh...mgkinkah aku xkan ditakdirkan utk ke dapur.tp mase mak ade, sume mknn aku mask cam best jer...tp nasik aku menjadi plak...x lembik, sedang2 jer..sedap plak nasik tu..hehhe

3 comments:

alhaqimi said...

rela makan roti kosong dr cili padi apendiks ko...wahhgahahaha

Afir said...

motif!!!!sgt kan..apendiks aku tu biar lah jadi sejarah

midat said...

nmpak menarik..rasanyer akk tak tau la..matbe fir yg masak so rasa tak sedap..kalaw org len mkn maybe..ader komen yg bet kot..huhu nice try..