Saturday, February 14, 2009

kenduri kawin

ahad haritu sepupu aku nikah..huhhuuuhuhuu.ramai gler dh sepupu aku yg kawin.Kebanykan cousin aku yg bujang baru 20 an dh ade awek or pakwe masing2. aku plak mls nk pikir2 psl bnde2 ni..huhuhu...

tapi mslhnyer, tiap2 kali aku balik kg, soalan yg same oleh makcik2 aku tetap akan muncul n macm aku dh agak dh akan diutarakan...bile ko nk kawin??

Motif??!!!!huhuh wei muda lagi la, banyak bende lagi aku nak wat, huhuhuh. bagi ah aku bina kerjaya lu baru ah pikr sal kawin..tul tak?? (ke ade yg tak stuju..sape tak stuju angkat tgn..k). nk kumpul duit simpanan, rumah sebuah, tanah seekar dua barangnya, kereta sebijik dua, br leh kawin. klu takde duit aku nk majlis kawin pakai pe??bayr kos kawin guna taik idung??hahaha..pastu dh kawin nk bagi anak org tu mkn pe??pasir plak...dok lam kemah cam pelarian n tumpang atas tanah kerajaan..hahahhaha.miskin gler!!!!aku menyusahkan hidup anak org jer klu camtu..... (ape la yg aku merepek ni.....)

dh2 benarnyer nk share gamba kawin kak sepupu aku, kak tipah anak cik munah (cam pantun lak)..tahniah kak tipah. moga bahagia ke akhir hayat hendaknyer. moga rumah tangga mu utuh yerk...



ni bang cik, anak ucu jamiah

ni plak bang yong, anak sulung induk midah....

ni la oyang aku..jengjeng..aku baru tau rupanyer aku masih ade moyang lagi..huhu (derhaka kah aku ini).aku dh takde nenek and atuk, sebelah mak ngan abah semua dh meninggal.tu yg terperanjat when diorg bg tau inilah moyang aku..huhu.serunuk nyer ade moyang lg!!!


ni la kak tipah and belakang tu husband dia..congrats tu kak tipah!!!!!!!!!!!!!!!sori bang tak ingat name..nanti2 la kita berkenalan ek..huhuh

kata-kata pujangga : perkahwinan itu indah, tetapi melayarinya amat payah untuk mengekalkan laluan bahtera itu lurus dan tidak pecah dipukul ombak.

*so nahkoda kapal tu kene wat something about laluan tu la, kene ah carik laluan alternatif kan..takpun tukar bdn kapal tu jd besi instead of kayu, or naik jer flight. tambang air asia skunk dh murah, takyah susah2 nk belayar..and anyway, korg bwk bahtera tu nak g mane actually???


3 comments:

oyen said...

fir...
bile nak kawen???
cepatlah ade awek!!!
ahahahah!
<---bertujuan utk menambah tekanan.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

yep, tekanan itu dirasai juga oleh diri ini...hehe

moyang afir maseh sehat lah dlm gbr tuh tgk... :)

alhaqimi said...

motip...

banyak sgt n3...kene cirit birit ape terhambur bebanyak!