Thursday, May 7, 2009

bgnlah semula dari jatuh


even naik bende ni pun aku leh seram sejuk..apekah???


hidup ini berputar bagaikan ferris whell..kadang2 kiter kat bawah, exited nak pusing naik tinggi2 n sometimes kiter kat atas, menjerit nk trun...(tipikal pusingan roda)

plus sometimes hdup ni gak cam roller coster, ade turun naik, klu naik, tinggi gler, klau turun tu, straight terus menjunam kebawah, rase cam nk tersembam ke tanah...ade gak part2 yg berpusing 360 darjah, yang kekadang wat korg bersorak riang, or korg menjerit ketakutan....



aku x pnh naik roller coaster..adekah aku sgt kesian??


cabaran dalam hidup tu rase dia cam masuk umah hantu. walau korg tau hantu tu tipu, n kebanyakan adlh patung, korg tetap rase gentar nak masuk. bagi yg brani, dia akan tempuh jer rumah hantu tu sambil melawan rase takut or menggigil...at the end, dia akan rase puas and lega, plus boleh berlagak ngan kwn2 lein, bhw dia dh pernah masuk umah hantu. ade yang xnak masuk umah hantu bab tkut..so terlepas peluang nk rase melawan ketakutan n menjadi org yg lebih berani...


ni alamat umah :
no 13, jalan tanah kubur / 4,
taman Takutakutkan Manusia,
Tempat Jin Bertendang,
Negeri Ifrit.


kdg2 hidup ni akan berjalan seperti prmainan marry go round...pusing2 tp slow and steady..so that korunk enjoy ape yg berlaku dsekeliling. taklah banyak sgt adrenalin yg terpump ke otak tu..tapi at some point, korunk akan busan and rase buduh naik marry go round ni and trus trun utk try something else plak...



pusing2...pusing....pusing...pusing.,..pening..pening....uwekkkk





adekah samapi ketua akan main bumoer car??


kdg2 dalam hidup kita akan rase dilanggar oleh realiti cam permainan bumper car. even though yg bawak kete bumper tu adlh kwn kiter, dia tetap nak langgar kiter...huhu..have fun katenyer..si=o kter pun langar dia balik..alasan : have fun gak.hmm...smetimes tetibe jer kereta bumper kiter dilanggar oleh org yang tak dikenali..apekah motif ko langgar aku..so either kiter langgar dia balik or wat bodoh...sendiri jwb

tp kdg2 kiter akan terjatuh gak akhirnya bler kiter masuk bilik air sebb lantai bilik air licin...n kepala akan terhantuk kat mangkuk tandas, n kita tak mampu nk bagn balik seba terlampau gemuk n kepala pening, jadi kiter mengensot diatas lantai bilik air itu unutk mendpatkan pertolongan, dan lebih menyayat hati, kawan2 kita hanya melihat kita mengensot seperti ju on, and kemudian ketawakan kita selepas tu...hmm.....

realiti mmg pedih tapi kita suka gelakan orgnyer kejatuhan...tapi tidak kira la bagaimana kita jatuh (tergolek, tersembam, or terlentang), kita mesti cuba gak bgn balik, baik mengensot, merangkak, or melompat bgn....janji jgn giveup. its ok utk carik tmpt2 utk bersembunyi sementara utk elakan malu n gela tawakan dari2 rakan..janji kita continue hidup...!!!caiyok



p/s : entry ni di tribute pade
syafiqah yunus
1987

2 comments:

honeypingu said...

jahanam giler post ko kali ni seyes!
mule2 aku rase macam kite sume tgh lepak kat GENTING, sambil o nak ceramah secara baik kehidupan ni. satgi, macam jadah aku rase kite sume macam kat TIOMAN @ BILIK MEETING FST..
hahahahha. LMAO

Anonymous said...

sungguh dari kecik aku berangan nak nek marry go round..ala yg kuda tu..tapi masa kecik tak penah dpt..ala kat ganu dulu mane d pesta2..nak g genting jauh sekali..so kat pesta je la ada peluang..tapi bila aku dh tua kerepot gni apakah perlu ataupun buat muke tak malu??seyes, aku nak nek kuda tu?!!!