Sunday, March 6, 2011

pilihanraya

first statement..im not a big fan of politics....but then ni adalah pandangan daripada seorg rakyat

ok seriusly man.. penat dh aku ngan malaysia nyer pilihanraya...come on..dalam 5 yrs ni (lps plihanraya bsr) dh berpuluh2 pilihanraya kecik happen.

its not the case of berkali2 pilihanraya yang menjadi mslhnyer. but then the attitude of both party handling the situation yang mcm bongoks sgt..aku rase cam tgk budk2 tadika berebut anak patung..ngengs,!!

come on...seriously dude..korg yg heboh pasal parti bagai, perluker wat sikap camtuh...ugut sane,ugut sini, rempuh sane, rempuh sini, wat isu2 bodo...arghh come on, Malaysia n dunia ade byk lagi mslah bsr drpada nk melayan korg..

please dont disturb keamanan kita..our piece is preacious yer..klu korg nk sgt hidup dlm huru hara sila mohon citizenship libya ker, mesir ker, ghana ker...just get out from the surface of Malaysia buleh??

stop mengkafirkan org....stop wat ayat klu x undi masuk neraka..who r u guys utk tentukan dosa pahala manusia dgn tuhan..ko sape??jaga akaun buku amal manusia ker??last time i Check Allah letakan tugas tu kat malaikat Atid dan Raqib...since when ko amek alih??

Dude...meh la pikir..we are Malaysia..politiks tu is politik but the main tujuanyer adalh utk menjaga n membangunkan negara ini..whoever wons, tugas dia tetap utk rakyat..so dont worry..sume org akan terjaga..itu pon hopefully la the wakil rakyat mau turun padang..ni lagi satu hal, mase pilihanraya bru nampak muka, dh menang, nk jumpa kemain susah..mase bg sumbangan wakil jer dtg, but then klu ade pihak media, bru muka muncul..WTF man,,(bukan merujuk pade semua, tetapi peringatan kepada)anda memegang amanah rakyat..jgn lupa kami yang kat bawah...

perghh.....ape yg aku merepek ni bukan sekadar melepas geram, but then scenario itu makin menjadi-jadi.please...xnak Malaysia ranap sbab pilihanraya..

the endsss

2 comments:

tengku_fir21 said...

ala malaysia..mcm tk kenal..ahaha
politik tahap hutan seriously!
politik itu sesuatu yg suci org yg berpolitik itu selalu bermain kotor

Afir said...

tengku : stuju, but then bukan semua camtu, tp skunk susah nk jumpa yg berpolitik berlandaskan prinsip dan mengamalkan kerbersihan dlm politk..huhu..entah