Tuesday, June 23, 2009

where am i going??

dh lame kiranyer aku tak menulis blog..huhu xkan per.cume x de bende menarik sgt yang aku nk tulis..

owh by the way, aku dh secara rasminyer dh habis blaja di UKM…!!!!!!
I’m graduating bulan 8 ni…as
Ijazah sains dengan kepujian (sains marin)
Weee!!!!!



Pe2 pun it’s a mix feeling actually.. aku x bape nk happy sgt..well lately aku asik terkenang peristiwa 3 tahun kat UKM..heeh rindu gler ngan kengkwan sn marin ku, kelab keponza n jaksa…huhuhu,, sdih2. but life must go on.
Quoting kater2 kak cik: “adekah lepas ni xde lg penjolian secra beramai2??””



Dh habis grad ni pe lg..nk kene la tentukan my pathway of life..nk g mane?nk wat per?.well niat di hat ink smbg master, but my mom n dad dh pakse keje..hmmmmm


Ntah, aku lgsg x mnt nk keje lg kos nafsu nk blaja tu masih bergolak2….its a battle of the family..aiyoo, ditelan tercekik, dikunyah sakit gigi..ntah

Well aku ade beberape plihan:
1- trus cuba jaya mencarik kejer, dimana aku bercita2 nak jadi pegawai perikanan...duduk kat putrajaya, dpt umah kat sane, and tiap2 malam leh g swimming, pastu tiap2 ahad tgk wayang



2- keje ngan petronas kat klcc where pak tih aku tolong carikan dimana aku mmg xnak lgsg terlibt ngan petronas. Tak tau nape..

3-jadi juruaudit sokongan, wat latihan selama 3 bulan, elaun 800 dn tmpt tinggal disedikana pastu aku akan dicarikan keje (yang ni aku nk)

4- sambung master n jadi lecturer kt utm bhgian biokakisan marin...ni paling aku nk

5-dok umah, balik kg, bukak kebun n jadi usahawan tani yang bejaya you wish..aku angkat cangkul pn x larat..adeh)

Ntah tgk la camner.....aku just mengharapkan yang terbaik...hoping something new with my life.,,.,..

3 comments:

tengku_fir21 said...

good luck geng..

honeypingu said...

ok. setelah aku memperjuangkan jawatan basilus junior yg mana ko tolak untuk jd karat junior. pls. pls stick with it! atleast ade dgn kami sume well keje peg perikanan is considered!

fir, gudluck! pape pon u knw all of us got ur back!

Afir said...

well thanks guys..huhu

thanks tengku