Wednesday, April 29, 2009

accident vs kemalangan

aduh..apela nasib kengkawan aku ni.. baru nk start pekse dah ade malapetaka berlaku..huhu..

alkisahan.. mase tu pekse first bdk laut...pengurusan pesisiran pantai. paper Prof mazlan, Dr Muzz n Prof Othman..start kul 8.30. dh la malam tu aku, kak chik, zur n opiq x tdo malam nk membaca note last minit..jwb pekse, hampeh. banyak soalan sume aplikasi..penin2 kepala nk menjawab...

nk dijadikan kisah, aku, zur n teha berjalan la pulang unutk ke kolej dengan hajat n niat murni unutk membuta pada pukul 11.30..lalu depan fakulti pendidikan islam..terserempak ngan kak cik n opiq kat atas moto, berhenti depan fakulti tu. aku n zur pun jerita la "gemuk!2" dgn niat untuk menghanjing dua makhluk gemuk itu..

satg adik ngan muka yg sangat terkezut cakap." wei along eksiden..kat depan amin"

ah sudah..risau plak aku..parah ker??dh la bdk tu bwk kete. dia rempuh pokok ker ape ker..kitorg jln la dgn seberapa lekas yg boleh utk sampai ke amin, kak chik n opik neik moto..tgh jlan2, kak chik tpon kate suh g Pusat kesihatan ukm..

kitorg pn grak ah guna kete teha ke pk..sampai pk baru kami tahu ape yang berlaku.rupenyer orang bawak moto langar kereta along, dan pembonceng dia terperosok bawah kete along. cedera agak teruk gak ah. kepala dia berdarah2..huhu. penunggang motornyer ok..

setelah diselidik, ghope2nyer, citer dia, penunggang moto tu nak membawa si pembonceng moto ke pk krane si pembonceng sakit perut cirit birit. agaknyer sebab nk cpt, tu bawak laju-laju..sampai terlanggar kete along..ish2. kesian, nk cpt g pk, ha mmg sampai pk trus. trus msuk icu kat HUKM...adeh. dua2 bdk pompuan plak...yang masuk HUKM tu bdk kelantan tapi nasib baik dia ade akak kat putrajaya...




ni la kete along yang cedera tu..huhu terkopek sdikit jer, nasib baik keter je yg rusak..huhu



mati2 aku igtkan along yang ceddera parah. x macam bekejar plak kitorg ke sane...huhu nasib baik la hanye kete dia je yang tercedera. korunk tau tak, macam ramai plak dak sn laut kat sne menemani along, walaupu dia just mengalami kejutan jer..hhuuhu..tu la namenyer klasmate yang baik..hehehe...pak cik guard tu pn tanye asal org yg cedera parah xde sape jenguk, tapi yng xde pape ramai plak yg datang..hhuhuhu

ni la muka2 org yg concern nk dtg tgk along...


kak cik n teha b...adekah ini muka concern ke, ker korg tgh glkan along..ish apekah??!!!tak retiakah nk fake skit..mmg dengki




muka mak ti yang sangat trauma..owh lupe nk ckp, mak ti terlibat same ek bab dia pn naik kete ngan along..huhu..jgn tertipu ngan muka opiq, tu bukan muka kesian or trauma dia, tu muka terencat dia..klu x caye dia wat muka yg same mase g matang n enting..nnti aku upload ek.



muka zur n faris..apekah zur wat muka camtu??faris dgn muka terkezutnyer..


p/s : perkara menarik lain yg terjadi

1- ok along kemalangan tapi x cedera parah, tapi mase on the way ke pk, fariz n ijan plak yg kemalanga n betol2 dpn pk tu,, jatuh tergolek lg k, sampai rosak moto faris. faris calar balar kat tgn, manakala kaki ijan koyak@luka (besar gak ah)...apekah??org lain yg aksiden, org lain plak yg cedera parah..huhu...sian ijan n faris

2- mak ti trauma gler bab terpakse angkat budak yang kemalanga n tu lam kete along ngan kepala bdk tu berdarah2..sian mak ti, dh la dia ade penyakit anemia, klu pengsan tetibe tak tau ah camner...

3 comments:

oyen said...

mmg sgt drama.

honeypingu said...

ye. drama sehingga darah naik d kepala akibat lapar dan melihat orang lembab berfikir n bertindak.lallala.

yg penting abg guard tu baekk punyer sound aku, "aish, jangan kawan dengan dak ni. asek exident je hah member die" ampeh nyer!

AkuAyie said...

mak aii.. dua kmlngn dlm satu hari. hoho..

cian budak tu..
tp cmner leh darah2..? dia x pakai helmet ek?